WEST-WIND

West-Wind… Wind in alles dat beweegt en zoals Leonardo da Vinci al zei: “Beweging is de oorzaak van het leven”.  Alles in de natuur is continue in beweging, ieder wezen op aarde wil groeien, zonder beweging is er geen groei. Wij mensen noemen dat ‘ontwikkelen’ en problemen noemen we ‘persoonlijke ontwikkel-vraagstukken’. Ook dat is groei… Misschien alleen in een omgekeerde beweging, want wij worden ‘puur’ geboren. Puur in de zin van ‘jezelf zijn’, authentiek. Vanuit die puurheid wist je welke bewegingen je moest maken om te groeien, maar door verschillende remmende factoren in je leven (bijvoorbeeld opvoeding, school, negatieve ervaringen) heb je je aangepast, maskers opgezet, heb je jezelf patronen aangeleerd. Vaak onbewust. Eigenlijk allemaal bedoeld om te ‘overleven’. Maar dan komt er een moment in je leven, dat je erachter komt dat je steeds verder weg bent geraakt van dat ‘puur’-ZIJN… Dat kan zich uiten in gevoelens van onvrede, frustratie in je werk of gezinsleven, depressie, angst om een nieuwe stap in je leven te zetten, niet weten wat jouw werkelijke passie is, je bent structureel moe, burn-out, wordt ziek. Bij kinderen en jongeren kan het zijn, dat ze stiller worden, niet naar school willen, opstandig en negatief gedrag laten zien. Je onderbewuste wil maar één ding: Dat je je weer gaat bewegen naar wie jij werkelijk, in zijn puur-heid, bent. Het is net of je dan ‘wakker’ wordt, je ervan bewust wordt en je realiseert, dat je ver van ‘puur’-ZIJN af bent geraakt. Als jij weer terug kunt bewegen naar die puurheid, dan kun je je echt gaan ONT-wikkelen; laagje voor laagje de ballast loslaten. Durven bewegen naar jouw authenticiteit, naar wie jij werkelijk bent. Paarden zijn door hun puur-heid in staat om snel tot de kern van een vraagstuk door te dringen. In mijn praktijk voor paardencoaching bieden we verschillende interventies aan om te groeien en je te ONT-wikkelen. We werken met kinderen, adolescenten en volwassenen, met teams en gezinnen. Ik werk mét, maar ook zonder paard. Met paard op het niveau van gedrag, intrapsychisch en systemisch. Zonder paard gebruik ik bij trauma’s de Cref-EMDR-  en Cref-RDI techniek, zet ik de druppels in van Cosmic & Flower therapy in. Ik gebruik voor kinderen en jongeren de oplossingsgerichte methode van Ben Furman “Kids’ Skills” en “Mission Possible”

Gebarentaal

Doordat ik jarenlang werkzaam ben geweest op een school voor dove kinderen beheers ik ook gebarentaal, waardoor ook dove kinderen, adolescenten en volwassenen meer dan welkom zijn!

 

Logo               

In het logo van WEST-WIND staan de vijf elementen Hout-Vuur-Aarde-Metaal-Water afgebeeld, deze staan symbool voor de unieke verbinding in de natuur, door cyclische processen met elkaar verbonden: Hout voedt Vuur, Vuur voedt Aarde (as), Aarde voedt Metaal (metaalerts), Metaal voedt Water, Water voedt Hout. Dit is de positieve cyclus, de creatie. De negatieve cyclus (beheersing) is een voorstelling van de onderworpenheid van het ene element ten opzichte van het andere element: Hout werkt Aarde tegen doordat boomwortels de aarde openbreken, Metaal werkt Hout tegen doordat bijlen bomen vellen, Vuur werkt Metaal tegen door het te smelten, Water werkt Vuur tegen door het uit te doven, Aarde werkt Water tegen door het in modder te veranderen.

 

Ruud Knaapen, de opleider van WIND ORGANISATIE ONTWIKKELING:

The “we-state”, tedtalk by a horse : Wisdom of the herd:

http://www.wind.nu