Gezinscoach-paardencoachsessie gezin

 

Opvoedproblemen

In de huidige tijd komen veel ouders te staan voor ingewikkelde opvoedproblemen. Je krijgt kinderen en je enige referentiekader is het gezin waarin jij bent opgegroeid. Je voedt je kinderen op zoals jij bent opgevoed. Natuurlijk heb je wel het één en ander bijgesteld; je zorgt ervoor, dat wat jij als niet prettig hebt ervaren in jouw opvoeding je eigen kinderen niet hoeven mee te maken. Toch lopen veel ouders ertegenaan dat dit niet meer altijd lijkt te werken. Of bij het ene kind wel en bij het andere kind niet. Kinderen geven een grote mond als we ze iets vragen, terwijl wij vroeger ‘gewoon’ deden wat onze ouders ons vroegen…. Zijn onze kinderen dan brutaler, mondiger dan dat wij vroeger waren? Je hebt steeds het gevoel, dat je te kort schiet, je voelt je schuldig als je niet de aandacht aan je kinderen kunt geven die je zou willen. Het kan je als ouders behoorlijk boven het hoofd gaan groeien en het kan je als ouders behoorlijk wat spanningen en stress bezorgen.

Wat kan een paardencoachsessie voor je gezin betekenen?

We werken met de paarden op gedrag-, intrapsychisch- en systeemniveau. Gedrag om inzichten te krijgen hoe jullie met elkaar communiceren, intrapsychisch wat dat emotioneel met een ieder uit het gezin doet en systemisch, omdat het kan zijn dat zich patronen uit het verleden, vaak onbewust, aan het herhalen zijn. Door met paarden te werken kunnen deze patronen inzichtelijk worden. Daarna zullen we d.m.v oplossingsgerichte coaching kijken welke vaardigheden er nodig zijn waardoor iedereen in het gezin weer het gevoel kan krijgen, dat er rust en harmonie in het gezin komt.

Voor wie?

Er zijn diverse situaties te bedenken waarin je als opvoeders/ouders de hulp van een gezinscoach inroept. Of je nu een co-ouder bent, een alleenstaande ouder, een traditioneel gezin vormt of een samengesteld gezin. Op een bepaald moment kan het zo zijn dat je niet meer weet hoe je met je kinderen moet omgaan en/of opvoedsituaties kunt oppakken. Dat kan gaan over hoe te dealen met driftige peuters, terroriserende kleuters en blowende pubers. Maar ook omgaan met allerlei conflicten over bijvoorbeeld eten, niet luisteren, social media, liegen en dergelijke. Andere hulpvragen kunnen te maken hebben met niet op 1 lijn zitten met je (ex)partner over de opvoeding, problemen die een samengesteld gezin met zich meebrengt enzovoort. In een paardencoachsessie voor het gezin kan duidelijk worden waar er eventuele verstrikkingen zitten in het gezins-systeem. Ook kan het zijn, dat er eerst individuele paardencoachsessie moeten plaatsvinden om inzicht te krijgen in het gezin van herkomst van beide ouders. Als je wilt onderzoeken of een paardencoachsessie gezin geschikt is kun je contact opnemen via annemiektenhoor@gmail.com

Kosten?

Intake €90,00  met alleen ouders/verzorgers

Daarna €144,00 per sessie gezin.