Wie ben ik

Ook ik ken het proces van in-wikkelen en ont-wikkelen zoals op de eerste pagina beschreven staat. Ik kreeg vier prachtige dochters, ont-wikkelde mij via Reiki 1 en 2, het onderwijs met specialisaties voor kinderen met ‘special needs‘, kinderen met een  laag IQ en hoogbegaafde kinderen, workshops ‘nieuwetijdskinderen’, opleiding tot docent energetische communicatie, Atlantis, Egypte, ik leerde mijn MerKaBa (Donna Kleipool) activeren. De opleiding van Spirit of Epona en Natural Horsemanship maakten dat ik paarden in ging zetten bij coachingstrajecten. Ik leerde wat echte hartcoherentie is door de E.A.S.T methode . Werd ingewijd in het sjamanisme door Jef Crab en Petra Giesbergen, en ervaarde tijdens mijn opleiding tot systemisch paardencoach bij bureau Wind (Ruud Knaapen)  dat systemisch denken (Bert Hellinger instituut) en het sjamanisme veel overeenkomsten hebben. Bij het IKEV deed ik de basisopleiding en de EMDR opleiding. Ook deed ik aanvullende trainingen over oplossingsgericht coachen en persoonlijk meesterschap en ben ik Cosmic & Flower therapeut. Vera Helleman leerde mij om emoties te zien als innerlijk kompas. Door Olof Smit en het boek: ‘Vader Aarde’ kwamen al deze dingen samen..

Sinds 2005 werk ik met kinderen, hun ouders én paarden. Naar binnen gekeerde kinderen gingen praten bij het paard, de meer naar buiten gekeerde kinderen werden rustiger.. Ik zag, dat ouders hun plek als ouder steeds meer in konden nemen. Het paard lijkt dit volledig te beseffen. Tijdens de zomervakantie  2009 in Frankrijk kwam ik weer in contact met een kudde paarden. Het werd mij toen duidelijk, dat paarden dezelfde heilzame energie bezitten als dolfijnen. Daarvoor was ik mijn hele leven graag in de natuur, met dieren en tussen paarden. Als 6 jarig meisje fietste ik al op mijn rode fietsje naar boer Flip, waar ik op shetlanders met een zelfgemaakt halstertouwtje over de akkervelden racete.

Ik was altijd te laat thuis… voelde misschien toen al dat er mensen-tijd en paarden-tijd was..

Vandaaruit heb ik mijn innerlijke beweging gevolgd en heb mijn coachpraktijk  WEST-WIND Coaching & Begeleiding opgericht om onder andere de wijsheid van de paarden met anderen te kunnen delen.