Voor wie?

Voor volwassenen: Herken je dit : Je hebt een (slechte?) gewoonte  waar je maar niet vanaf  kunt komen. Je hebt er zelf last van. Misschien is deze gewoonte zo ingeslepen, dat je niet meer weet hoe je ervan af kunt komen. Soms verdwijnt zo’n gewoonte, maar soms lijkt het of het een patroon in je leven is geworden. Met deze manier van coachen starten we met een intake en een  systemische paardencoachsessie. Duidelijk kan worden of deze patronen te maken hebben met een verstrikking in jouw familiesysteem. Waardoor jij niet het leven kunt leiden dat je eigenlijk zou willen of wie jij in de kern bent. Door deze inzichten wordt meestal meteen duidelijk wat jij kunt doen, maar soms is het daarna nog nodig om deze inzichten verder uit werken in een vervolg coachtraject zoals Cref-EMDR of het traject ‘In het ritme van het paard’.

Voor kinderen en jongeren:  Ieder kind komt op een gegeven moment voor bepaalde opgaven te staan bij het volwassen worden. Bij sommigen leidt dat tot het ontstaan van problemen als angst, driftbuien of leermoeilijkheden. Meestal verdwijnen de problemen weer vanzelf, maar soms lijken ze een patroon aan te nemen. Volwassenen die voor dit kind zorgen gaan dan veelal op zoek naar een oplossing. Paardencoaching kan helpen om deze kinderen te helpen om zelf oplossingen te bedenken. We werken met de principes van Kids’ Skills en Mission Possible: Deze methode is gebaseerd op het idee dat kinderen eigenlijk geen problemen hebben, alleen vaardigheden die zij nog niet hebben geleerd. Met andere woorden; de meeste problemen waarmee kinderen geconfronteerd worden- angsten, slechte gewoonten of stoornissen- kunnen worden gezien als vaardigheden die onvoldoende zijn ontwikkeld. Door de relevante vaardigheden te leren overwint het kind de problemen die daarmee samenhangen. Kinderen krijgen bij deze manier van coachen zelf de oplossing in handen. Bij deze manier van coachen overleggen en werken we veel samen met de ouders/verzorgers.

Voor iedereen werkzaam in het onderwijs: Daar sta je dan, net klaar met je opleiding, waar je vol enthousiasme mee begon. En dan je eerste baan, een eigen klas, je eigen vak geven. Eerst zijn er nog wel collega’s die vragen hoe het gaat, maar de ouders die met vragen aan je klassendeur staan, of de mailtjes die je van ouders ontvangt, maken je onzeker. Je negeert of camoufleert allerlei gevoelens van onzekerheid. Die kinderen, daar doe je het voor! Een klas vol met verschillende leerlingen, ze zijn eigenlijk allemaal anders, maar moeten toch hetzelfde leren. Je moet van goede huize komen om met al die verschillen om te gaan. Natuurlijk, op dagen dat je goed in je vel zit, lukt dat aardig en ben je blij met je werk, maar soms gebeurt het zonder dat je het in de gaten hebt: je raakt moe, uitgeput. Toch ga je door, want als jij je ziek meldt, worden je leerlingen misschien wel naar huis gestuurd.. En juist als je je  moe voelt, lijkt het alsof je leerlingen zich ook anders gaan gedragen, je krijgt met negatief gedrag te maken. Je wordt misschien zelfs geconfronteerd met oude-niet verwerkte-persoonlijke stukken.. West-Wind Coaching & begeleiding kan met jou in gesprek gaan om te zoeken naar de oorzaak van jouw uitgeput-zijn. En dan ook weer zoeken naar hoe je weer energie kunt krijgen uit je werk. Soms gewoon zonder paard, bij jou op school. Soms een keer naar de paarden. Precies wat er voor jou nodig is.